Блог

Какво е озонотерапия

ОЗОН (О3)

Озонът е открит за първи път в края на 1800-те. Първите употреби включват пречистване на водата, а днес градовете по света използват озон за пречистване на питейната вода. Озонът е уникален с това, че всички микроби са податливи на неговите окислителни сили, без да се развие устойчивост. Озонът се използва успешно за лечение на заразени рани по време на първата световна война и днес медицинската озонотерапия е често срещана в цяла Европа.

Какво представлява озонът?

 

Озонът е неорганична молекула с химическа формула O3. Озонът може да се образува естествено (т.е. по време на атмосферни електрически разряди, известни още като мълнии) и може да се образува с естествен катализатор (ултравиолетови лъчи на слънчевата светлина) и да причини химическа реакция между природните газове и газовете от източниците на горене. Може да се образува и изкуствено, когато „създаваме“ озон от кислорода във въздуха с помощта на механичен катализатор. Машината за хидромасажна терапия Iv San Bernard използва вътрешен ултравиолетов източник на светлина като катализатор за създаване на озон.

 

Машината за хидромасажен озон има способността да генерира озон (O3), докато домашният любимец получава спа терапия за кожата. Разликата между кислорода и озона е, че молекулата на озона съдържа три кислородни атома, докато молекулата на кислорода съдържа само два. Най-просто казано, това е „свръхзареден нестабилен кислород“ със способността да реагира с други вещества като бактерии, гъбички, спори на плесени и дрожди, органичен материал и вируси и да ги елиминира.

 

Молекулите на озона в стратосферата на Земята създават защитен слой чрез абсорбиране на по-голямата част от вредното ултравиолетово лъчение на слънцето. Озоновите молекули „на нивото на земята“ служат за различна цел. Молекулите на озона на Земята са силни, силно реактивни окислители, които имат способността да карат други вещества да губят електрон. Поради тази причина в така наречените „озонови дни“ е важно чувствителните групи да избягват да прекарват много време навън, тъй като озонът във въздуха може да причини увреждане на лигавицата и дихателните тъкани, когато концентрациите надвишат 100 ppb (части на милиард) . Озонът, произведен от машината за хидромасаж Iv San Bernard Ozone Spa Therapy, е с много ниска концентрация. Освен това генерираният озон се смесва с въздуха и се изтласква през отворите на спа подложката във водата. В зависимост от температурата на въздуха и водата озонът се разлага за около 20 минути.

 

Молекулата на озона има слаба връзка между два от кислородните атоми. Това дава на озона способността да окислява други вещества и да ги кара да губят електрон. При лечението с озонова хидротерапия можем да използваме окислителните способности на озона в наша полза. Когато озонът се сблъска / влезе в контакт с клетъчната стена на органичен организъм, възниква окислителна реакция, създаваща отвор в клетъчната стена. Тъй като все повече и повече озонови молекули се сблъскват с клетъчната стена, целостта се нарушава и клетката вече не е в състояние да поддържа формата си. Съдържанието на клетката се разлива, в резултат на което клетката в крайна сметка ‘умира’. Поради този процес озоновите молекули във водата могат да елиминират водорасли, бактерии, гъбички, спори на плесени и дрожди, органични материали и вируси, които могат да бъдат открити върху кожата на вашия домашен любимец.

Озонът е не само много мощен окислител, но и много мощен нехимичен дезинфектант. Той има уникалната характеристика на разлагане до безвреден нетоксичен екологично безопасен материал, а именно кислород. В Европа озонът се използва за много цели: премахване на цвета, премахване на вкуса и миризмите, намаляване на мътността, отстраняване на органични вещества, микро флокулация, окисляване на желязо и манган и най-често бактериална дезинфекция и вирусно инактивиране.

 
 

Какви са ползите от процедурата?

Ползи от хидромасажа

 • Най-добрият начин за отстраняване на мъртвите клетки.

 • Подобрява кръвообращението.

 • Фоликулите на космите се отварят широко и за по-дълго, за да абсорбират по-лесно продуктите, които се използват при терапията.

 • Релакс и комфорт на животното. Намалява стреса.

 • Възстановява чупещите се косми.

 • Истинско СПА за сетивата на клиента.

Ползи от озона

1. Като профилактика за кожата : –

 • Озонът унищожава патогени като бактерии, вируси, гъбички и др.

 • Дълбока кожна дезинфекция.

 • Подпомага ограничаването на лезии, заздравява повърхностни рани.

 • Ускорява възстановяването на кожата и козината.

 • Укрепва имунитета.

2. За животни с артрит : -​

 • Подобрява състоянието на ставите.

 • Намалява болката и укрепва ставните връзки още след първата сесия.

3. За животни с кожни проблеми:-

 • подпомагат медикаментозното лечение на редица заболявания, като:

​ГЪБИЧКИ – дерматофитоза, дерматомикоза, маласезиен дерматит, кандидоза

АЛЕРГИИ – атопичен дерматит, след ухапване от бълхи, хранителни алергии

СЕБОРЕЯ, ЛАЙШМАНИОЗА, АЛОПЕЦИЯ, ТРАВМИ, АДЕНИТ НА МАСТНИТЕ ЖЛЕЗИ, ФОЛИКУЛАРНА АТРОФИЯ, ФОЛИКУЛАРНА ДИСТРОФИЯ и др.

 

Използването на озоновата машина по време на терапията ще намали времето за оздравяване с повече от 10 пъти, отколкото само терапията самостоятелно. Чрез използването на нашите терапевтични продукти и озоновата машина, можете да получите резултати, които лекарствата сами по себе си не могат да постигнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *