Къпане и изсушаване

Добрата хигиена на домашния любимец е от ключово значение за неговото здраве и добър външен. Продуктите, които се използват за къпането се определят от нашите грумъри и са съобразени с персоналната нужда за вашето куче.

Изсушаването на козината е задължителна процедура за всички породи. Ако кучето е изкъпано и не е добре изсушено, може да се образуват мокри рани по кожата, което да доведе до нежелан дискомфорт.

Подстригване

Подстригване на кучета според стандарта на породата и анатомията на кучето. Ние ще ви предложим различни варианти и прически за породите, като се съобразим с вашите нужди и желания.

Подстригването на кучета се извършва с дезинфекцирани професионални инструменти. Не се използват упойващи вещества.

Хигиенно оформяне

Основна процедура, подходяща за всички породи кучета. Включва: почистване и оформяне на лапичките от космите между възглавничките, хигиенно оформяне на интимни части, почистване на уши, почистване на очи, подрязване на нокти.

Процедура "Линееща козина"

Основна процедура, подходяща за късокосмести кучета и такива със средна дължина на козината с подкосъм. Процедурата включва отстраняване на линееща козина (тази, която не е успяла да падне сама) Ако искате чисти дивани, килими и домове без да има козина навсякъде - това е процедурата за вас. Добре е да се прави веднъж на месец или месец и половина. Задължително включва и къпане.

Подрязване на нокти

Късите нокти са изключително важна предпоставка за правилното стъпване и разпределяне на тежеста на лапичките. При прекалено израснали нокти кучето усеща дискомфорд, дори болка при стъпване, което води до неправилна стойка и изкривяване на животното. За дребните породи , които не правят дълги разходки по твърда настилка , изрязване на ненужната дължина на ноктите се прави всеки месец. Същото важи и за едрите кучета, които не успяват да си ги самоизпилят.

Изрязването на нокти се извършва с дезинфекцирани професионални инструменти.

Почистване на уши

Слухът при кучетата е много важен за ориентирането им в околната среда. Дори и най-малкия проблем, свързан с ушите, като натрупване на голямо количество ушна кал, може да доведе до нежелани проблеми за Вашия домашен любимец. Препоръчваме почистване на ушите поне два пъти годишно с подходящ препарат, за да може Вашият домашен любимец да се чувства комфортно и да живее без стрес.

За почистване на уши използваме препарати със 100 % натурални съставки.

СПА за любимци​

Оказва се, че СПА процедурите са подходящи не само за хората. Те са изключително полезни и за нашите домашни любимци.

Неотдавна загадъчната дума „СПА” беше позната на малцина и се свързваше с луксозни курорти за богати хора. Но днес можем да говорим за СПА като много полезна и необходима процедура в грижата за домашните любимци. Самото име (SPA - sanus per aquam - "здраве чрез вода") отразява същността на тези процедури - изцеление на тялото чрез вода. СПА грижите включват измиване, маски, озонотерапия, хидромасаж, насищане на кожата и козината с минерали и соли. Средствата, използвани в СПА програмите, задължително съдържат естествени съставки - масла, минерали, соли, глини, кал, озон, билкови екстракти. Такива агенти проникват по-дълбоко в кожата, отколкото обикновените шампоани и балсами, а антистресните им свойства са несравними.