Блог

Студено пресована храна за домашни любимци Prins

Здравословна, 100% натурална храна за домашни любимци

Предимства на пресованите храни

При пресованите храни, суровинната смес преминава през преса при температура приблизително 75 градуса по Целзий. Поради тази сравнително ниска температура, суровините изпитват минимален стрес от нагряването. От съществено значение е зърнените съставки (когато има такива) да бъдат предварително приготвени, така че вашият домашен любимец да може да се възползва оптимално и да усвои техните въглехидрати.

Пресованата храна има много ползи. Не само за вашето куче, но и за околната среда! Пресованата храна е изключително кондензирана и следователно има по-малък обем, което прави дневните порции – сравнени с екструдираната храна – много по-малки.

Това намалява стреса върху стомаха. Поради по-малкия обем и в резултат на това по-малко натоварване на стомаха, пресованата храна е изключително подходяща за активни и / или спортни кучета. Освен това пресованата храна се разпада в стомаха, като“ситен пясък“, което я прави лесно смилаема и позволява постепенно усвояване на хранителните вещества. Докато в други случаи, влагата в стомаха кара екструдираните гранули да набъбват, преди да се разпаднат.

Те натоварват стомаха, много по-бавно се усвояват и степента е много по-ниска. Високата плътност на хранителните вещества в пресованата храна може да бъде от полза и за бременни кучета. Към края на бременността, е възможно кучетата да ядат по-малко, тъй като плодовете притискат вътрешните органи и стомаха, въпреки че в този момент е от съществено значение да бъдещата майка да приема богата на енергия храна. В този случай, по-малките порции пресовани гранули, осигуряват поемането на достатъчно количество енергия. Това също може да е от полза за кученцата в процеса на свикване към хранене с твърди храни; пресованите гранули съдържат повече хранителни вещества и енергия от екструдираните. Именно това прави разликата! Тъй като всички съставки се пресоват и по време на процеса се извежда целия въздух от гранулите, пресованата храна заема по-малко място. Не само в техните опаковки, но и в стомаха на вашия домашен любимец.

Можем да използваме опаковки със същия размер, за 15 килограма пресована храна, които използваме за 10 килограма екструдирана храна, а в 2-килограмова торба с екструдирана храна можем да поберем 3 килограма пресована. Това спестява приблизително 30 процента от опаковъчните материали! Поради ниските температури, които се използват при производството на пресовани храни, ние използваме предварително приготвени източници на въглехидрати като царевица, ориз и / или картофи.

По този начин вашето куче може оптимално да поеме и да се възползва от хранителните вещества в тези съставки. Много кучета обичат пресованата храна. Възможно е някои от тях да се нуждаят малко време, за да свикнат с пресованите си ястия. Това се случва, или защото пресованите храни не съдържат никакви изкуствени аромати или ароматизатори, или защото им липсва мастният слой, който има екструдираната храна. При производството на пресовани храни, маслата и мазнините се добавят по време на самият процес, едновременно с останалите съставки и по този начин мазнината не остава на повърхността.

Това обаче, не е възможно при екструдираната храна поради високите температури, които се използват в процеса на печене, така че те се добавят по-късно, в края на процеса и гранулите остават омазнени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *