Тук са описани услугите, които предлагаме в салона. Те не се извършват самостоятелно, а са включени в нашите груминг пакети >>>

Подстригване

Подстригване на кучета по стандарт или по желание на клиента. Ние ще ви предложим различни варианти и прически за породите при които е възможно, като се съобразим с вашите нужди и желания. 

Подстригването на кучета се извършва със дезинфекцирани професионални инструменти.

Оформяне

 

Основна процедура, подходяща за всички породи кучета. Включва: почистване и оформяне на лапичките от космите между възглавничките, хигиенна подстрижка, почистване и оформяне на ушите, почистване на очи, подрязване на нокти.

Разресване

 

Разресването включва сваляне на мъртъв косъм и подкосъм с цел намаляване падането на козина в периодите на сезонно линеене. Подходяща за дългокосмести и късокосмести кучета. При много заплетена козина използваме специализирани продукти и спрей за разресване.

Къпане

 

Добрата хигиена на домашния любимец е от ключово значение за неговото здраве и добър външен. Къпането в салона е тристепенно. Първо се започва с дълбокопочистващ шампоан, след това се използва шампоан според типа козина (хидратиращ, разплитащ, за обем, за чувствителна кожа, медицински и др.), следва пододяща маска според типа козина и накрая завършваме с финален спрей за блясък и здравина на косъма.

Продуктите, които се използват за къпането се определят от нашите грумъри и са съобразени с персоналната нужда за вашето куче.

Използваме само висококачествена, професионална и хипоалергенна козметика.

Изсушаване

 

Изсушаването на козината е задължителна процедура за всички породи, а за породи с обемна и плътна козина и подкосъм е от изключителна важност. Ако кучето е изкъпано и не е добре изсушено, може да се образуват мокри рани по кожата, което да доведе до нежелан дискомфорд. За по-бързо и качествено изсушаване използваме само сешоари за професионална употреба за домашни любимци. По време на сушенето кучето се разресва непрекъснато за красива, здрава и блестяща козина.

Изсушаването на кучета се извършва с професионални сешоари предназначени за домашни любимци.

Подрязване на нокти

 

Късите нокти са изключително важна предпоставка за правилното стъпване и разпределяне на тежеста на лапичките. При прекалено израснали нокти кучето усеща дискомфорд, дори болка при стъпване, което води до неправилна стойка и изкривяване на животното. За дребните породи , които не правят дълги разходки по твърда настилка , изрязване на ненужната дължина на ноктите се прави всеки месец. Същото важи и за едрите кучета, които не успяват да си ги самоизпилят.

Изрязването на нокти се извършва със дезинфекцирани професионални инструменти.

Почистване на уши

 

Слухът при кучетата е много важен за ориентирането им в околната среда. Дори и най-малкия проблем, свързан с ушите, като натрупване на голямо количество ушна кал, може да доведе до нежелани проблеми за Вашия домашен любимец. Препоръчваме почистване на ушите поне два пъти годишно с подходящ препарат, за да може Вашият домашен любимец да се чувства комфортно и да живее без стрес.

За почистване на уши използваме препарати със 100 % натурални съставки.

СПА за любимци

 

Оказва се, че СПА процедурите са подходящи не само за хората. Те са изключително полезни и за нашите домашни любимци.

Неотдавна загадъчната дума „СПА” беше позната на малцина и се свързваше с луксозни курорти за богати хора. Но днес можем да говорим за СПА като много полезна и необходима процедура в грижата за домашните любимци. Самото име (SPA - sanus per aquam - "здраве чрез вода") отразява същността на тези процедури - изцеление на тялото чрез вода. СПА грижите включват измиване, маски, озонотерапия, хидромасаж, насищане на кожата и козината с минерали и соли. Средствата, използвани в СПА програмите, задължително съдържат естествени съставки - масла, минерали, соли, глини, кал, озон, билкови екстракти. Такива агенти проникват по-дълбоко в кожата, отколкото обикновените шампоани и балсами, а антистресните им свойства са несравними.

РАБОТНО ВРЕМЕ
 
ВТОРНИК - СЪБОТА 

С предварително записани

часове

 

АДРЕС

 

1335 София, Люлин 10, бл. 122A

1612 София, Лагера,

ул. "Балканджи Йово" 24


felixdogs@abv.bg
Tel. +359 888 25 95 72, +359 884 50 26 19

 

 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube Social  Icon

© 2018 by Felix dogs LTD, Sofia, Bulgaria