SPA - "sanus per aquam" - здраве чрез вода

Оказва се, че спа процедурите са подходящи не само за хората. Те са изключително полезни и за нашите домашни любимци.

Неотдавна загадъчната дума „СПА” беше позната на малцина и се свързваше с луксозни курорти за богати хора. Но днес можем да говорим за СПА като много полезна и необходима процедура в грижата за домашните любимци. Самото име (SPA - sanus per aquam - "здраве чрез вода") отразява същността на тези процедури - изцеление на тялото чрез вода. СПА грижите включват измиване, маски, озонотерапия, хидромасаж, насищане на кожата и козината с минерали и соли. Средствата, използвани в СПА програмите, задължително съдържат естествени съставки - масла, минерали, соли, глини, кал, озон, билкови екстракти. Такива агенти проникват по-дълбоко в кожата, отколкото обикновените шампоани и балсами, а антистресните им свойства са несравними.

Основните ефекти, които SPA-грижите дават са дълбоко почистване, възстановяване, подхранване на кожата, подобряване на кръвообращението и метаболизма, както и антимикробно действие, регулиране на Ph-баланса на кожата, повишаване на тонуса, подобряване на общото благосъстояние на животното.

Защо кучето се нуждае от спа?

В природата, самите животни предприемат подобни действия - те се търкалят в пясък, глина, трева, къпят се в течаща вода, тичат през росата, така те почистват кожата и козината от паразити, отстраняват мъртвите клетки и премахват излишната мазнина от кожата. Необходимостта от такива действия е заложена в тях генетично. Но кучето, живеещо в апартамента, е лишено от възможността да се грижи за себе си, всеки ден то се сблъсква с агресивна среда, пълна с изгорели газове, слънчева радиация, химическо замърсяване, хлорирана чешмяна вода. Козината му става суха, чупеща се, без блясък, мастните жлези не работят правилно, появяват се кожни заболявания. Благодарение на козметичните СПА съоръжения и продукти вече можете да се грижите за любимия си домашен любимец в дома ви или да посетите специализиран салон.

СПА терапия "Ухание на рози"
за по-спокойни, по-смели и по-щастливи кучета

Розовото масло спомага за успокояването на централната нервна система, действа като лек антидепресант и намалява чувството на безпокойство. Има подмладяващ ефект върху целия организъм, като възвръща хармонията в него. 

 • СОЛИ ЗА ВАНА С РОЗА

 • Специално разработени за домашни любимци.

 • Солите съдържат минерали, микроелементи, етерични масла и екстракти, и действат възстановяващо при различни състояния на вашия домашен любимец като : отпадналост, стрес, проблеми с козината и кожата и много други.

 • Имат подмладяващ ефект върху целия организъм, като възвръща хармонията в него.

 • Поддържа естествения баланс на кожата и козината.

 • Има почистващ и оздравителен ефект.

 • Антимикробно и антимикотично действие.

 • Стимулира растежа на козината.

 

 • БИОЛОГИЧНА РОЗОВА ВОДА

 • Единствените предлагани биологични етерични води за домашни любимци!

 • С до 50% по-висока концентрация на етерични масла от водите на пазара.

 • Розовата вода е източник на антиоксиданти . Тъй като розовата вода съдържа розово масло, тя е източник на ценни антиоксиданти, които се грижат за възстановяването на клетките и изпълняват защитна функция срещу свободните радикали.

 • Розовото масло спомага за успокояването на централната нервна система, действа като лек антидепресант и намалява чувството на безпокойство.

 • Розовата вода е естествен стимулант за козината. Тя действа като естествен балсам, подхранва козината, заздравява кожата и намалява появата на пърхот.​

 

Розово масло.jpg

Какво представлява терапията: 

* Дълбоко-почистващ шампоан и маска за възстановяване на PH баланса на кожата и подготовка за терапията

* 20 мин. СПА вана (хидромасаж с озон) с добавени минерални соли за вана с роза

* Шампоан и маска с биологична етерична вода с роза

* Сешоар

Цена на процедурата: 60.00 лв.

Комбинирана цена на терапия + основен породен груминг: 75.00 лв. - Груминг пакет "Премиум"

СПА терапия "Вълшебно лято"
мощна хидратация и UV защита

Всички сме чували за аргановото масло и за това, че е едно от най-редките растителни масла в света. Но какви ползи носи то за четириногите ни любимци?

Накратко - това са мощна хидратация, силно изразен "anti age" ефект, способността му да създава UV филтър който не „запушва“ косъма и невероятният блясък и мекота на косъма.

 1. Хидратация - органичното масло от арган има мощно хидратиращо действие, подхранва козината в дълбочина, а морските микроелементи я полират моментално. 

    2. Защита - стволовите клетки от грозде я защитават от топлина, UV лъчи и             преждевременно стареене на клетките.

    3. Подхранване - екстрактът от морски водорасли, богати на  олигопептиди и           витамини – доказано сгъстяват козината

 

Какво представлява терапията: 

* Дълбоко-почистващ шампоан и маска за възстановяване на PH баланса на кожата и подготовка за терапията

* 20 мин. СПА вана - хидромасаж с озон

* Шампоан, маска и масло от арган

* Сешоар

Цена на процедурата: 60.00 лв.

Комбинирана цена на терапия + основен породен груминг: 75.00 лв. - Груминг пакет "Премиум"

СПА терапия "Златна есен"
есенен рестарт на кожата и подготовка за зимата

През есента хидратацията и антиоксидантите стават приоритет номер 1 . Със смяната на сезоните и дължината на деня започва и линеенето на козината. Сега е времето за рестарт на кожата – почистване, регенериране и укрепване. 

chihuahua dog relaxing and lying, in
 1. Регенериране – регенерирането на кожата е свързано с възстановяване на горния епидермен слой и премахването на мъртвите клетки. Най – доброто естествено средство за отстраняване на мъртвите клетки, подобряване на кръвообращението и регенерация на клетките на домашните любимци е хидромасажа с озон.

    2. Дълбоко подхранване и възстановяване на дермата и козината.

 •  Кератинът дълбоко подхранва козината и възстановява защитния слой на кожата, извеждайки красотата и блясъка на козината на домашния любимец, а също така предпазва кожата от токсини от околната среда.

 • Успокояващите свойства на копривата спомагат за поддържането на      мекота и предотвратяват косопада, като същевременно оставят              козината мека и лъскава.

 • Етеричното масло от розмарин има приятен и освежаващ аромат. Той е идеален за суха козина, като намалява заплитанията и оставя козината мека и лесна за разресване. Той също така има стимулиращи свойства и укрепва косъма и кожата. Редовната употреба на масло от розмарин ще помогне на козината да преоткрие естествената си красота, оставяйки я кадифено мека и копринено гладка.

 

Какво представлява терапията: 

* 15 мин. пилинг посредством нежен гел-пилинг, който изчиства най - горния слой на кожата

* 20 мин. СПА вана - хидромасаж с озон

* Шампоан и маска с кератин и коприва + масло от розмарин

* Сешоар

Цена на процедурата: 60.00 лв.

Комбинирана цена на терапия + основен породен груминг: 75.00 лв. - Груминг пакет "Премиум"