top of page

SPA - "sanus per aquam" - здраве чрез вода

Оказва се, че спа процедурите са подходящи не само за хората. Те са изключително полезни и за нашите домашни любимци.

Неотдавна загадъчната дума „СПА” беше позната на малцина и се свързваше с луксозни курорти за богати хора. Но днес можем да говорим за СПА като много полезна и необходима процедура в грижата за домашните любимци. Самото име (SPA - sanus per aquam - "здраве чрез вода") отразява същността на тези процедури - изцеление на тялото чрез вода. СПА грижите включват измиване, маски, озонотерапия, хидромасаж, насищане на кожата и козината с минерали и соли. Средствата, използвани в СПА програмите, задължително съдържат естествени съставки - масла, минерали, соли, глини, кал, озон, билкови екстракти. Такива агенти проникват по-дълбоко в кожата, отколкото обикновените шампоани и балсами, а антистресните им свойства са несравними.

Основните ефекти, които SPA-грижите дават са дълбоко почистване, възстановяване, подхранване на кожата, подобряване на кръвообращението и метаболизма, както и антимикробно действие, регулиране на Ph-баланса на кожата, повишаване на тонуса, подобряване на общото благосъстояние на животното.

Защо кучето се нуждае от спа?

В природата, самите животни предприемат подобни действия - те се търкалят в пясък, глина, трева, къпят се в течаща вода, тичат през росата, така те почистват кожата и козината от паразити, отстраняват мъртвите клетки и премахват излишната мазнина от кожата. Необходимостта от такива действия е заложена в тях генетично. Но кучето, живеещо в апартамента, е лишено от възможността да се грижи за себе си, всеки ден то се сблъсква с агресивна среда, пълна с изгорели газове, слънчева радиация, химическо замърсяване, хлорирана чешмяна вода. Козината му става суха, чупеща се, без блясък, мастните жлези не работят правилно, появяват се кожни заболявания. Благодарение на козметичните СПА съоръжения и продукти вече можете да се грижите за любимия си домашен любимец в дома ви или да посетите специализиран салон.

 

СПА у дома и в салона

В СПА центъра ще ви предложим почистващи, подхранващи и възстановяващи процедури с ефект на ароматерапия, лечебни програми за кучета с кожни проблеми, вани с хидромасаж, озонотерапия, карбокситерапия. Процедурите се избират в зависимост от вида на козината и индивидуалните нужди на кучето.

Модерната козметика, като например СПА линиите Fruit of the Groomer или Atami от Iv San Bernard, предоставят възможност за грижи и в дома. 

Какво предлагаме в салона

  • ОЗОНОТЕРАПИЯ - най-доброто естествено средство за подобряване състоянието на кожата, козината и ставите.​ За ползите от озонотерапията виж тук

  • СО2  КАРБОКСИ ТЕРАПИЯ - революционната японска СПА терапия с въглероден диоксид(CO2) "Нагаю''.​ За ползите от карбокситерапията виж тук

  • ЛЕЧЕБНИ ПРОГРАМИ - предназначена за кучета с кожни и ставни проблеми.​ Подпомагат медикаментозното лечение на редица заболявания, като:​ ГЪБИЧКИ,АЛЕРГИИ,СЕБОРЕЯ, ЛАЙШМАНИОЗА, АЛОПЕЦИЯ, ТРАВМИ, АДЕНИТ НА МАСТНИТЕ ЖЛЕЗИ,ФОЛИКУЛАРНА АТРОФИЯ, ФОЛИКУЛАРНА ДИСТРОФИЯ и др.

     Лечебните ни програми  виж тук

  •  СПА ПРОЦЕДУРИ ЗА ВСИЧКИ ПОРОДИ И ВЪЗРАСТИ

bottom of page