SPA - "sanus per aquam" - здраве чрез вода

Оказва се, че спа процедурите са подходящи не само за хората. Те са изключително полезни и за нашите домашни любимци.

Неотдавна загадъчната дума „СПА” беше позната на малцина и се свързваше с луксозни курорти за богати хора. Но днес можем да говорим за СПА като много полезна и необходима процедура в грижата за домашните любимци. Самото име (SPA - sanus per aquam - "здраве чрез вода") отразява същността на тези процедури - изцеление на тялото чрез вода. СПА грижите включват измиване, маски, озонотерапия, хидромасаж, насищане на кожата и козината с минерали и соли. Средствата, използвани в СПА програмите, задължително съдържат естествени съставки - масла, минерали, соли, глини, кал, озон, билкови екстракти. Такива агенти проникват по-дълбоко в кожата, отколкото обикновените шампоани и балсами, а антистресните им свойства са несравними.

Основните ефекти, които SPA-грижите дават са дълбоко почистване, възстановяване, подхранване на кожата, подобряване на кръвообращението и метаболизма, както и антимикробно действие, регулиране на Ph-баланса на кожата, повишаване на тонуса, подобряване на общото благосъстояние на животното.

Защо кучето се нуждае от спа?

В природата, самите животни предприемат подобни действия - те се търкалят в пясък, глина, трева, къпят се в течаща вода, тичат през росата, така те почистват кожата и козината от паразити, отстраняват мъртвите клетки и премахват излишната мазнина от кожата. Необходимостта от такива действия е заложена в тях генетично. Но кучето, живеещо в апартамента, е лишено от възможността да се грижи за себе си, всеки ден то се сблъсква с агресивна среда, пълна с изгорели газове, слънчева радиация, химическо замърсяване, хлорирана чешмяна вода. Козината му става суха, чупеща се, без блясък, мастните жлези не работят правилно, появяват се кожни заболявания. Благодарение на козметичните СПА съоръжения и продукти вече можете да се грижите за любимия си домашен любимец в дома ви или да посетите специализиран салон.

СПА терапия "Златна есен"
есенен рестарт на кожата и подготовка за зимата

През есента хидратацията и антиоксидантите стават приоритет номер 1 . Със смяната на сезоните и дължината на деня започва и линеенето на козината. Сега е времето за рестарт на кожата – регенериране, хидратация и укрепване. 

chihuahua dog relaxing  and lying, in
  • Регенериране – регенерирането на кожата е свързано с възстановяване на горния епидермен слой и премахването на мъртвите клетки. Най – доброто естествено средство за отстраняване на мъртвите клетки, подобряване на кръвообращението и регенерация на клетките на домашните любимци е хидромасажа с озон.

 

  • Хидратация - органичното масло от арган има мощно хидратиращо действие, подхранва козината в дълбочина, а морските микроелементи я полират моментално. Стволовите клетки от грозде я предпазват от стареене и UV лъчи (през есента кожата е подложена на въздействието на UV- лъчите дори и в облачно време)

 

Какво представлява терапията: 

* 15 мин. пилинг посредством нежен гел-пилинг, който изчиства най - горния слой на кожата

* 20 мин. СПА вана - хидромасаж с озон

* Шампоан, маска и масло с арганово масло от Мароко

* Сешоар

За оптимални резултати процедурата трябва да се направи в два или три последователни месеца

Подходяща за кучета от всички породи и възрасти

Цена на процедурата: 55.00 лв.

Комбинирана цена на терапия + основен породен груминг: 70.00 лв. - Груминг пакет "Премиум"

СПА терапия "Стопли зимата"
очаквайте скоро
СПА терапия "Пролетно пробуждане"
очаквайте скоро
СПА терапия "Вълшебно лято"
очаквайте скоро