top of page

SPA - "sanus per aquam" - здраве чрез вода

Озонотерапия за кучета

Озонът (O3) е енергизирана форма на кислород, която съдържа три атома кислород, а не двата кислородни атома, които обикновено дишаме. Озонът е мощен стерилизатор, който унищожава бактерии, вируси и миризми. Допълнителният кислороден атом в озона го прави реактивен, позволявайки на атома да се прикрепи към други молекули. Когато замърсители като бактерии или вируси влязат в контакт с озона, той разрушава клетъчните стени, като по този начин унищожава бактериите в процес, наречен окисление. Озонът по същество се връща обратно към кислорода, след като се използва, което го прави относително безопасна и екологична възможност за лечение. Озонът се намира естествено, най-често в резултат на удари от мълния (помислете за онази „чиста миризма“ преди или след бурите) и в „озоновия слой“, който обгражда Земята извън атмосферата.

Нашият спа център разполага със специална хидромасажна машина, която има способността да генерира O3 във вода, докато домашният любимец получава кожна терапия. Озонът е мощен и бързодействащ оксидант, който ще разгради всички бактерии, спори на плесени и дрожди, органичен материал и вируси.

"Наистина вярвам, че озонотерапията е вероятно следващото поколение решение за кожни болести при кучетата.

Тъй като естествените свойства на молекулата на озона са антибактериални, противогъбични, антивирусни, противоракови и противовъзпалителни, тя има неограничени приложения в медицината.

Проблемът е, че озонът е много нестабилен, но с машината на IV San Bernard всъщност сте в състояние да генерирате точно потокът и концентрацията на озон във ваната, за да получите най – добрия ефект. Терапиите с озон подобряват и извеждат методите за лечение на кожни проблеми до едно съвсем ново ниво в медицината!

Cliff-Faver.jpg
dr. cliff faver.png

С всички лечебни свойства на озона, СПА машината на IV San Bernard дава незабавно облекчение и подобрява лечебния процес на повечето кожни състояния. Това е наистина невероятен процес на лечение на болестите на кожата."

озонотерапия.jpg
Какво е озонотерапия?

Озонотерапията е най-доброто естествено средство за подобряване състоянието на кожата, козината и ставите.​

Какво представлява озонотерапията?

Това е хидромасаж с озон, който облекчава симптомите на инфекции, алергии и дерматит. Озоновата баня подобрява кръвообращението, облекчава сърбежа, намалява стреса, отблъсква физическата умора, отпуска ставите и мускулите, връща на кучето усещане за жизненост.

Медицински свойства на озона

Озонът има няколко свойства, които го правят идеален за медицинска употреба:

*Озонът е мощен регулатор на имунната система

*Озонът стимулира увеличеното усвояване и използване на кислорода

*Озонът повишава ефективността на антиоксидантната ензимна система в организма

*Озонът подобрява кръвообращението

*Озонът е противовъзпалителен

*Озонът е антимикробен

Медицински състояния, които могат да се възползват от озоновата терапия:

-ГЪБИЧКИ – дерматофитоза, дерматомикоза, маласезиен дерматит, кандидоза

АЛЕРГИИ – атопичен дерматит, алергичен контактен дерматит, хранителни алергии
СЕБОРЕЯ, ЛАЙШМАНИОЗА, АЛОПЕЦИЯ Х, ЕКЗЕМА, ТРАВМИ, АДЕНИТ НА МАСТНИТЕ ЖЛЕЗИ,
ФОЛИКУЛАРНА АТРОФИЯ, ФОЛИКУЛАРНА ДИСТРОФИЯ и др.

Хидромасажните и озоновите спа терапии не са лекарство или вълшебен куршум. Тези терапии са терапевтични инструменти, които могат да помогнат на грумъра да възстанови здравето на кожата. В крайна сметка имунната система трябва да свърши работата по оздравяване на организма, а озоновата терапия на кожата се извършва най-добре заедно с други лечения, за да се постигнат най-добри резултати. Броят и честотата на процедурите ще варират в зависимост от лекуваното състояние. Планът за спа терапия се определя индивидуално в зависимост от специфичните кожни проблеми на вашия домашен любимец. Хидромасажът в топла вана без озон също е чудесно средство за облекчаване на по-възрастни кучета от схванати или възпалени стави.

 

Препоръчваме вашият домашен любимец първо да бъде видян от ветеринарен лекар и да ни предоставите диагнозата, за да можем да лекуваме съответно за най-добри резултати.

По време на първоначалната Ви консултация ще оценим тежестта на състоянието, ще определим график, кога очакваме да видим резултати и ще преразгледаме разходите.

Всички терапии обикновено започват с три процедури през 10 дни. Ние ги резервираме предварително, за да гарантираме, че вашият домашен любимец има запазено време в нашия график, както и да не се прекъсва процесът за лечение.

В зависимост от състоянието на кучето ще ви предложим лосион или серум, които да използвате в домашни условия между терапевтичните сесии в салона.

Неща, които трябва да знаете:

 

1. Може да се появи сърбеж. Моля, не забравяйте, че заздравяването на кожата може да бъде много сърбящо и състоянието може да изглежда, че се влошава, преди да се подобри.

2. Може да видите отделяне и / или лющене. Преди да настъпи нов растеж, старата повредена козина и кожа трябва да изпаднат и да се отлепят.

3. Придържайте се към плана. Моля, въздържайте се от употребата на локални продукти, които не са част от предписаната програма, за периода на лечението.

Ние сме тук за вас. Чувствайте се свободни да ни изпращате съобщения или да ни се обаждате по всяко време, ако имате въпроси или притеснения.

 

Нашите терапии за кожа на домашни любимци са толкова релаксиращи, че вашият любимец дори няма да разбере, че получава терапевтично лечение. Всъщност те винаги се радват да се върнат за още!

bottom of page