top of page

SPA - "sanus per aquam" - здраве чрез вода

Nagayu.png

В началото хората в Япония са лекували наранявания и заболявания, използвайки естествени горещи извори. Сред всички горещи извори днес само медицинският извор за CO2 се използва официално за медицинско лечение.

Нагаю е името на малко селце, разположено в префектура Оита в южната част на Япония, особено е известно с естествените си газирани горещи извори. В наши дни CO2 SPA вече се използва широко в болници, фризьорски салони и домакинства.

Защо кучето се нуждае от спа?

В природата, самите животни предприемат подобни действия - те се търкалят в пясък, глина, трева, къпят се в течаща вода, тичат през росата, така те почистват кожата и козината от паразити, отстраняват мъртвите клетки и премахват излишната мазнина от кожата. Необходимостта от такива действия е заложена в тях генетично. Но кучето, живеещо в апартамента, е лишено от възможността да се грижи за себе си, всеки ден то се сблъсква с агресивна среда, пълна с изгорели газове, слънчева радиация, химическо замърсяване, хлорирана чешмяна вода. Козината му става суха, чупеща се, без блясък, мастните жлези не работят правилно, появяват се кожни заболявания. Благодарение на козметичните СПА съоръжения и продукти вече можете да се грижите за любимия си домашен любимец в дома ви или да посетите специализиран салон.

Spa nagayu.jpg
СО2 карбокси терапия​

 

Става въпрос за революционната японска СО2 СПА терапия Нагаю.

Въглеродният диоксид в умерени концентрации има изключително благотворно влияние върху кожата и косъма.

Какво е CO2 карбокси терапия?

Карбокситерапията е абсолютната противоположност на известната озонотерапия. Въпреки общите цели, те са коренно противоположни. Докато озонът насища кожата с кислород, въглеродния диоксид създава ситуация на липса на кислород, на което тялото реагира с повишено кръвообращение. В резултат, епидермисът получава в големи количества от основните хранителни вещества и кислород, като по този начин се стимулира производството на колаген, регенерацията на клетките и се предотвратява загубата на влага.

Как действат таблетките Нагаю?

Таблетките Нагаю отделят милиони водородни и хидрогенкарбонатни йони, превъръщайки водата в истинско СПА. Те преминават през кожата, разширяват рефлекторно кръвоносните съдове и по този начин увеличават притока на кръв към кожата и фоликулите, следователно те могат да приемат по-големи количества кислород и нутриенти, необходими за клетъчната регенерация. Ускорявайки метаболизма на кожата, таблетките Нагаю са причина и за повишен локален имунитет, а от там и по-малка вероятност за поява на бъдещи кожни проблеми.

Какво представляват таблетките Нагаю?

Основните съставки на таблетката СО2 са натриев бикарбонат и лимонена киселина, когато при комбинирането на тези елементи с течаща вода химическата реакция води до генериране на въглероден диоксид във вода и трансформация във въглеродна киселина, наричана CO2 spa. Над 30 000 съоръжения в Япония предлагат CO2 спа услуги заради невероятните му ефекти.

Tabletka Nagayu.jpg

 Ползи от карбокситерапията?

  • Почиства и премахва миризмите, като разтваря секретът причиняващ миризмата

  • Премахва пърхот и крусти

  • Възстановява увредения косъм

  • Създава по добра среда за развитие на фоликулите

 

  • Подобрява абсорбцията на лекарствени и козметични средства от кожата

  • Ускорява възстановителните процеси (клетъчната регенерация, растежа на козината и зарастването на кожни рани).

56883629_1956175917842831_34327434759325
bottom of page