SPA - "sanus per aquam" - здраве чрез вода

Оказва се, че спа процедурите са подходящи не само за хората. Те са изключително полезни и за нашите домашни любимци.

Неотдавна загадъчната дума „СПА” беше позната на малцина и се свързваше с луксозни курорти за богати хора. Но днес можем да говорим за СПА като много полезна и необходима процедура в грижата за домашните любимци. Самото име (SPA - sanus per aquam - "здраве чрез вода") отразява същността на тези процедури - изцеление на тялото чрез вода. СПА грижите включват измиване, маски, озонотерапия, хидромасаж, насищане на кожата и козината с минерали и соли. Средствата, използвани в СПА програмите, задължително съдържат естествени съставки - масла, минерали, соли, глини, кал, озон, билкови екстракти. Такива агенти проникват по-дълбоко в кожата, отколкото обикновените шампоани и балсами, а антистресните им свойства са несравними.

Основните ефекти, които SPA-грижите дават са дълбоко почистване, възстановяване, подхранване на кожата, подобряване на кръвообращението и метаболизма, както и антимикробно действие, регулиране на Ph-баланса на кожата, повишаване на тонуса, подобряване на общото благосъстояние на животното.

Защо кучето се нуждае от спа?

В природата, самите животни предприемат подобни действия - те се търкалят в пясък, глина, трева, къпят се в течаща вода, тичат през росата, така те почистват кожата и козината от паразити, отстраняват мъртвите клетки и премахват излишната мазнина от кожата. Необходимостта от такива действия е заложена в тях генетично. Но кучето, живеещо в апартамента, е лишено от възможността да се грижи за себе си, всеки ден то се сблъсква с агресивна среда, пълна с изгорели газове, слънчева радиация, химическо замърсяване, хлорирана чешмяна вода. Козината му става суха, чупеща се, без блясък, мастните жлези не работят правилно, появяват се кожни заболявания. Благодарение на козметичните СПА съоръжения и продукти вече можете да се грижите за любимия си домашен любимец в дома ви или да посетите специализиран салон.

СО2 карбокси терапия​

 

Става въпрос за революционната японска СО2 СПА терапия Нагаю.

Въглеродният диоксид в умерени концентрации има изключително благотворно влияние върху кожата и косъма.

Какво е CO2 карбокси терапия?

Карбокситерапията е абсолютната противоположност на известната озонотерапия. Въпреки общите цели, те са коренно противоположни. Докато озонът насища кожата с кислород, въглеродния диоксид създава ситуация на липса на кислород, на което тялото реагира с повишено кръвообращение. В резултат, епидермисът получава в големи количества от основните хранителни вещества и кислород, като по този начин се стимулира производството на колаген, регенерацията на клетките и се предотвратява загубата на влага.

Как действат таблетките Нагаю?

Таблетките Нагаю отделят милиони водородни и хидрогенкарбонатни йони, превъръщайки водата в истинско СПА. Те преминават през кожата, разширяват рефлекторно кръвоносните съдове и по този начин увеличават притока на кръв към кожата и фоликулите, следователно те могат да приемат по-големи количества кислород и нутриенти, необходими за клетъчната регенерация. Ускорявайки метаболизма на кожата, таблетките Нагаю са причина и за повишен локален имунитет, а от там и по-малка вероятност за поява на бъдещи кожни проблеми.

 Ползи от карбокситерапията?

  • Почиства и премахва миризмите, като разтваря секретът причиняващ миризмата

  • Премахва пърхот и крусти

  • Възстановява увредения косъм

  • Създава по добра среда за развитие на фоликулите

 

  • Подобрява абсорбцията на лекарствени и козметични средства от кожата

  • Ускорява възстановителните процеси (клетъчната регенерация, растежа на козината и зарастването на кожни рани).

Карбокситерапията е включена в груминг пакети СТАНДАРТ ПЛЮС

РАБОТНО ВРЕМЕ
 
ВТОРНИК - СЪБОТА 

С предварително записани

часове

 

АДРЕС

 

1335 София, Люлин 10, бл. 122A

1612 София, Лагера,

ул. "Балканджи Йово" 24


felixdogs@abv.bg
Tel. +359 888 25 95 72, +359 884 50 26 19

 

 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube Social  Icon

© 2018 by Felix dogs LTD, Sofia, Bulgaria